NL FR

Telefonisch

U kunt een afspraak maken via internet (cfr. aparte link) of telefonisch op tel. 02/306.95.76.
Vragen kunnen eveneens via E-mail gesteld worden (eb.eriamelrd@kjitkarp ), ik probeer u binnen de 24 u. te antwoorden.

Voor dringende problemen, die een consultatie de dag zelf vereisen, blijft het noodzakelijk de dokter telefonisch te contacteren !

Raadpleging

Gelieve steeds uw SIS-kaart, uw electronische identiteitskaart en twee RECENTE en CORRECTE vignetjes/klevertjes van uw mutualiteit mee te brengen en klaar te houden in de wachtkamer.  Dit is noodzakelijk voor een correcte registratie van uw gegevens, voor het meegeven van geneesmiddel-voorschriften (tegenwoordig verplicht electronisch !) alsook voor het labo, indien de dokter een wisser of biopsie zou nemen.  
Doorgaans werkt de dokter via derde betalers regeling, wat inhoudt dat een groot deel van het bedrag van de technische onderzoekingen rechtstreeks met de mutualiteit wordt geregeld en dat u naast het bedrag van de consultatie enkel het remgeld moet voorschieten.  Het niet meebrengen van recente en correcte vignetjes van uw mutualiteit impliceert dat de dokter u het globale bedrag moet aanrekenen en de derde betalersregeling niet kan toepassen. 

Het is mogelijk om te betalen met de bankkaart via Maestro (contactloos of dmv. kaartlezer) of met de smartphone via de bancontact app (mobile pay), via de meeste banking apps, of via de payconiq app (om kleine bedragen op een veilige manier over te dragen). Hou er wel rekening mee dat u de payconiq applicatie best op voorhand thuis downloadt, aangezien u hiervoor uw token nodig kunt hebben.

Het is niet mogelijk via overschrijving te betalen.


De praktijk bevindt zich op de gelijkvloerse verdieping, er zijn geen trappen en de praktijk is vlot toegankelijk voor rolstoelpatienten.


U gebruikt de dag van de neustesten (rhinomanometrie, akoestische rhinometrie) best geen neusspray voordat de onderzoeken plaats vinden. Het is wel best dat u de neus goed snuit voor de test.

Voor neusbloedingen: meld of u bloedverdunnende medicatie neemt, wanneer u de afspraak vastlegt.


De belangrijkste maatregelen die mensen kunnen nemen om verspreiding van het coronavirus te voorkomen, zijn heel simpel. Deze maatregelen gelden voor alle virussen die griep en verkoudheid kunnen veroorzaken. Het is dus altijd belangrijk om deze op te volgen.
Het zijn:

  • Was je handen regelmatig met water en zeep
  • Hoest en nies in de binnenkant van je elleboog
  • Gebruik papieren zakdoekjes

Heeft het zin om een mondkapje te dragen om je te beschermen tegen het nieuwe coronavirus (COVID-19)?

We adviseren alleen mondkapjes voor medisch personeel. Mensen die werken met (mogelijk) besmette mensen gebruiken professionele mondkapjes. Deze mondkapjes helpen alleen, als je ze op de juiste manier gebruikt; ze moeten heel goed sluiten over neus en mond, en je moet ze regelmatig wisselen. De simpele (papieren) mondkapjes die veel mensen in bijvoorbeeld China gebruiken, beschermen de drager niet tegen het virus. Verkeerd gebruik van de mondkapjes geeft schijnzekerheid.

Werken mondmaskers?
Als het gaat over het meest gangbare model – een dun lapje stof dat je met twee elastiekjes achter je oren bevestigt - is het antwoord simpelweg nee, zegt viroloog Marjolein Knoester aan het UMC Groningen. ,,Dit masker sluit niet naadloos aan op het gezicht, waardoor er altijd lucht langs de zijkanten loopt. Bovendien zijn de gaatjes in de stof zo groot, dat de virusdeeltjes – die zich via druppeltjes in de lucht verplaatsen - daar doorheen komen. Het is schijnveiligheid.” Het enige voordeel dat het masker heeft, is het creëren van bewustwording, stelt de viroloog. ,,Je bent minder geneigd om aan je gezicht te zitten. Want ook via je handen kun je het virus gemakkelijk overdragen wanneer je aan je mond of neus zit.”

Maar dit zijn toch dezelfde beschermende maskers die chirurgen in operatiekamers dragen. Zijn die dan ook onzin?
Het zijn inderdaad dezelfde maskers, zegt Knoester, maar ze dienen een ander doel. ,,Ze beschermen de chirurg tegen opspattend bloed. Ze beschermen ok-personeel dus niet tegen een (corona)virus dat de patiënt mogelijk bij zich draagt.” Burgers die uit voorzorg een masker dragen, hebben er dus niks aan. Bij patiënten kan een kapje nog wel van nut zijn. ,,Een besmet persoon voorkomt hiermee dat hij een grote hoeveelheid snot in de ruimte sproeit. De druppeltjes van een niesbui kunnen zonder masker tot wel een meter ver komen.”

Wie desondanks een masker wil dragen, moet deze nooit aan de buitenkant vastpakken, adviseert het Rode Kruis. Mochten daar virusdeeltjes kleven, is de kans juist groter dat je besmet raakt.


Voor meer info: klik op volgende link.